Lentokentän omatoimirastit 8.4.-14.4.2021

Keskustelua/ilmoituksia iltarasteista.
Vastaa Viestiin
Marko
Viestit: 195
Liittynyt: 23.12.10 18:14:54

Lentokentän omatoimirastit 8.4.-14.4.2021

Viesti Kirjoittaja Marko »

Iltarastikausi alkaa huomenna Lentokentän omatoimirasteilla, joita voi kiertää ensi keskiviikkoon asti. Karttoja saa Rastilipusta tai karttalomakkeella - lue ohjeet nettisivuilta.
  • Osoite: Ilmailutie 8, Hyvinkää
  • Suunnistajan Kauppa on paikalla torstaina 8.4. klo 16 alkaen
  • A-rata 7,3 km, 17 rastia
  • B-rata 4,8 km, 12 rastia
  • C vaikea 3,3 km, 8 rastia
  • C helppo 2,8 km, 10 rastia
  • D-rata 2,1 km, 7 rastia
Maasto on varmasti monelle tuttu. Polkuja on runsaasti, mutta paikoitellen on myös alueita, joilla kohteita on vain vähän, mikä käytännössä tarkoittaa kompassiin tukeutumista. Näkyvyys on hyvä ja rastitkin näkyvät usein pitkälle. Pisimmillä radoilla lippuja on kuitenkin yritetty jonkin verran kätkeä oletettuihin tulosuuntiin nähden kohteiden taakse.

Radat eivät tällä kertaa mene Kenraalinkulman mäkialueelle. Sitä on käytetty usein Lentokentällä pidetyissä tapahtumissa ja sinne on pitkä siirtymäpätkä, joten kyllästymisen estämiseksi päätin jättää sen tällä kertaa käyttämättä. Tämän seurauksena radat pyörivät melko pienellä alueella, mikä tarkoittaa runsasta rastimäärää ja lyhyehköjä välejä. Pyrin kuitenkin rakentamaan muutaman reitinvalintavälinkin, mutta suuri osa radoista mennään luultavasti viivaa pitkin.

Maastossa on edelleen runsaasti lunta, mikä vaikeuttaa suunnistamista. Joillakin radoilla on myös lumettomia alueita, mutta suuressa osassa aluetta lunta vielä riittää. Viikossa ehtii toki tapahtua paljon, mutta kaikki lumi ei millään sula sinä aikana, eli maaliin on vaikea päästä kuivin jaloin. Lumipeitteen takia monet polut ovat huomaamattomia - vain osaa poluista on käytetty talvella. Vaativimmilla radoilla se voi olla hyväksi, eipähän ole pelkkää polkujuoksua, mutta helpoimmat radat voivat sen takia olla totuttua vaikeampia. Niissä on kuitenkin yritetty hyödyntää runsaasti muita selkeitä kohtia (tiet, kivikot, kukkulat ym.), joten eivätköhän nekin ole kaikesta huolimatta inhimillisiä.

Lentokentän kiitoratojen reunustoja on hakattu. Töiden pitäisi olla loppunut eilen. Käytännössä tämä näkyy lähdön ja maalin hujakoilla olevan tiheikön katoamisena ja parilla rastivälillä, joilla on mahdollista kulkea lähellä lentokenttää - näillä alueilla kartta ei kasvillisuuden suhteen vastaa maastoa. Matkan varrella ei kuitenkaan pitäisi tulla vastaan yllättäviä hakkuuaukkoja tai muuta mukavaa, vaan muutokset rajoittuvat kiitoratojen ympäristöön.

Kiellettyjä alueita on kaksi: lentokenttä sekä frisbeegolfrata. Noudatathan karttaan merkittyjä rajoituksia. Yhdellä rastivälillä kielletyn alueen läpi menemällä säästäisi runsaasti aikaa ja matkaa, mutta luotan suunnistajiin sen verran, että en nähnyt tarpeelliseksi poistaa tätä mahdollisuutta. Kaikilla radoilla ylitetään myös teitä - pidäthän silmät auki.

Rasteilla on rastiliput ja koodit, mutta lähdössä ja maalissa ei ole mitään. Kyseessä on suosittu ulkoilualue, joten vaikka lippuja katoaa vain harvoin, on se silti mahdollista. Jos huomaat rastin puuttuvan, laita viestiä (marko.pietari at gmail.com) niin korjaan tilaisuuden tullen tilanteen.

Tervetuloa avaamaan HyRan iltarastikausi!
reinike
Viestit: 224
Liittynyt: 07.11.03 16:17:13

Re: Lentokentän omatoimirastit 8.4.-14.4.2021

Viesti Kirjoittaja reinike »

Lähdössä ja maalissa on sininen kuitunauha.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Iltarastit”